Zimska šola v naravi na Kopah

  1. dan: V ponedeljek smo se z avtobusom odpeljali na Kope, kjer se bomo nekateri naučili prvih zavojev po zimskih strminah, nekateri pa samo še utrdili svoje znanje. Po kosilu smo se podali na sneg. S strahom smo obuli pancerje, nevede kaj nas čaka. S prešernimi obrazi smo spoznavali pravilno tehniko spuščanja in zavijanja ter ustavljanja. Nekateri od nas smo že prvi dan osvojili kar veliko in komaj čakamo naslednji dan, ko se bomo odpravili na malo večjo strmino. Prijetno utrujeni smo večerne ure namenili skupnemu druženju in osvajanju pravil na smučiščih.

2. dan: Ob sedmih smo se prebudili v megleno jutro. Po zajtrku smo se uredili in pospravili sobe, ki so jih učitelji ocenili. Tudi današnji dopoldan  smo preživeli zunaj, na smučišču. Ves čas je počasi naletaval sneg. Učenci izjemno hitro napredujejo v znanju smučanja – če so še včeraj prvič v življenju obuli pancarje in nesli smuči, so danes že pogumno drseli po progi. Nekateri učenci začetniki pa so se že uspešno peljali z dvosedežnico. Tisti s smučarskim predznanjem so smučali na različnih progah in se urili v znanju osnovnega vijuganja, ustavljanja,… Po dobrem kosilu smo malo počivali in se družili po sobah. Ob 14. uri smo se ponovno odpravili na smučišče in se urili v smučanju. Po malici smo se odpravili v Grmovškov  dom, kjer nas je policist seznanil s FIS pravili na smučišču, varnosti in o smučarski opremi. Ob povratku v naše sobe so se nekateri obdarovali za Miklavža. Sledila je zelo okusna večerja. Po njej pa smo se odpravili na krajši pohod, po pohodu pa k zasluženemu počitku.

3.dan: Prišli smo do sredine naše šole v naravi. Ko smo zjutraj pojedli zajtrk, smo se šli smučati. Res postajamo že dobri. Učitelji so nas razdelili v tri skupine. Vsaka skupina res hitro napreduje in vsakič osvaja nove tehnike smučanja. Po odličnem kosilu smo malo počivali po sobah, saj je smučarija res naporna. 😊 Po počitku pa spet na bele strmine. Znamo že zavijati, se lepo ustavljati in se voziti s sedežnico. Res postajamo dobri, samostojni smučarji. Sledila je popoldanska malica s toplim čajem in sadjem. Takoj po malici smo si ogledali sinhronizirano risanko Vaiana, katero obnovo bodo lahko vključili v angleško bralno značko. Sledila je večerja in kratko druženje po sobah. V večernih urah pa smo imeli skupinsko druženje v jedilnici. Ugotovili smo, da smo zelo tekmovalni in se zelo radi družimo ob igranju družabnih iger ter seveda zmagujemo. Prijetno utrujeni smo samo popadali po posteljah in hitro zaspali.