Arhivi Kategorije: OBVESTILA

Zbiralna akcija petega razreda OŠ Zagradec v mesecu marcu!

Zbiramo semena medovitih rastlin (sivka, ajda, astre, ameriški slamnik, sončnice, oljna repica, ogrščica …), torej vseh rastlin, ki cvetijo.

Skupaj s Čebelarskim krožkom  PŠ Krka jih bomo razdelili obiskovalcem prireditve Čebelarska ulica  v Ivančni Gorici.

Na naši stojnici bomo mimoidočim delili zbrana semena, katera bodo doma posejali in s tem pripomogli k ohranjanju opraševalcev.

Pomagaj tudi ti, učenec, učenka, zaposlen, mama, dedek!

Semena zbiramo v škatli pred 5. razredom na matični osnovni šoli v Zagradcu.

Hvala.

Naj medi! 5. razred OŠ Zagradec

SPLETNI KVIZ ZA UČENCE 6. – 9. razreda

Na Osnovni šoli Zagradec bomo skupaj z zavodom Varni internet in A1, organizirali največji spletni kviz, s katerim bomo poskusili osvojiti Guinnessov rekord. Pripravljena je spletna učilnica in nabor dodatnih gradiv, ki vam bodo pomagali pri pripravi na kviz.

Do spletne učilnice lahko dostopate TUKAJ.

Gesla ni potrebno vnašati. V učilnici boste našli gradiva na teme: digitalno državljanstvo, digitalne sledi, digitalni ugled, spletna varnost in družbena omrežja. Pri pripravi na kviz si lahko pomagate tudi z dodatnimi gradivi, ki so spodaj v prilogi. Ta poleg že omenjenih zajemajo še tematiki prekomerne uporabe spleta in spletno nasilje.

V spletni učilnici je na voljo tudi nekaj primerov kviza, s katerimi lahko učenci preverijo svoje znanje in se spoznajo s spletno platformo Kahoot!. Do njih dostopate s klikom na gumb »Kahoot! izziv«.

Gradiva bodo na voljo do dneva kviza, četrtka, 16. 2.

Moderator kviza bo Sašo Stare!

Dogodek bo združeval pravo mero izobraževanja, novih informacij in zabave. Učence bo skozi kviz vodil stand up komik in voditelj Sašo Stare, ki bo poučnim vsebinam dodal kanček humorja in poskrbel, da si bodo otroci naučeno tudi zapomnili.

Priprava mobilni telefonov bo potekala v torek, 14. 2. 2023 (imejte s seboj svoje mobilne naprave, če jih imate).

KVIZ BO V ČETRTEK, 16. 2. 2023 OB 11.00 (4. učna ura).

Lep pozdrav in vso srečo pri nabiranju znanja!

Osnovna šola Zagradec, A1 in Zavod Varni internet

PRAZNIČNI BAZAR 2022

Prihaja čas praznikov, zato smo v tem času še bolj naklonjeni in pripravljeni na sodelovanje, da pomagamo drugim, da osrečimo sebe in druge ter tako poskrbimo za še večjo čarobnost.

December smo pričeli s prazničnim bazarjem v organizaciji Šolskega sklada Osnovne šole Zagradec, kjer so se prijetno družili naši učenci, starši, učitelji in ostali obiskovalci. Ob vhodu nas je pozdravil Božiček, s katerim smo se lahko fotografirali in mu zaupali svoje želje.

Sledili smo vonju čaja ter sveže pečenih piškotov in šmorna, s katerim smo se z veseljem posladkali.

Zvok praznične glasbe nas je povabil v telovadnico. Ljudje so se ustavljali ob naših stojnicah in občudovali izdelke, ki so jih pripravili vsi učenci Osnovne šole Zagradec (matična šola, PŠ Ambrus, PŠ Krka).

Otroci so se zelo razveselili tudi srečelova, za katerega so dobitke prispevali lokalni ustvarjalci, podjetniki, obrtniki in učitelji.

Bazar je bil dobro obiskan. Obiskovalci so bili nasmejani in dobre volje, saj so se imeli priložnost družiti, poklepetati, kupiti izdelke in biti dobrodelni. Vsa zbrana sredstva so namenjena Šolskemu skladu Osnovne šole Zagradec.

Članice Šolskega sklada OŠ Zagradec

VABILO PŠ KRKA

KD Krka vas v sodelovanju z Osnovno šolo Zagradec vabi na predstavitev knjige avtorice Dragice Šteh:

ŠKRAT IVAN IN PRINCESA IVANKA NAJDETA ZAKLADE NA KRKI,

ki bo v sredo, 23. 11. 2022, ob 18. uri vdvorani DC Krka.

Sodelujejo: avtorica Dragica Šteh, ilustratorka Anka Švigelj Koželj, učenci OŠ Zagradec, člani KD Krka, Otroški pevski zbor s Krke.

Vljudno vabljeni, da popestrite jesenski večer sebi, otrokom in vnukom.

Pomagajmo Urbanu

Spoštovani starši in učenci,

V mesecu novembru nadaljujemo z zbiranje pomoči za malega Urbana. Na šoli poteka dobrodelni projekt Otroci za otroke pod okriljem društva Palčica Pomagalčica in njenih dobrodelnih škratkov. V okviru projekta bodo učenci zbirali »srebrne kovančke upanja za Urbanovo življenje« (kovančki v vrednosti enega ali dveh evrov).

Urban se je rodil z redko gensko okvaro in za zdravljenje potrebuje posebne genske terapije, ki pa so zelo drage. Zato spodbujamo vse učence, ki imajo možnost, da s prispevanjem kovančkov pomagajo Urbanu in njegovim staršem, da bodo terapije dečku lažje dosegljive. Vsak kovanček je dragocen kamenček na poti do Urbanove ozdravitve.

Lep dobrodelni pozdrav,

OŠ Zagradec