SPLETNI KVIZ ZA UČENCE 6. – 9. razreda

Na Osnovni šoli Zagradec bomo skupaj z zavodom Varni internet in A1, organizirali največji spletni kviz, s katerim bomo poskusili osvojiti Guinnessov rekord. Pripravljena je spletna učilnica in nabor dodatnih gradiv, ki vam bodo pomagali pri pripravi na kviz.

Do spletne učilnice lahko dostopate TUKAJ.

Gesla ni potrebno vnašati. V učilnici boste našli gradiva na teme: digitalno državljanstvo, digitalne sledi, digitalni ugled, spletna varnost in družbena omrežja. Pri pripravi na kviz si lahko pomagate tudi z dodatnimi gradivi, ki so spodaj v prilogi. Ta poleg že omenjenih zajemajo še tematiki prekomerne uporabe spleta in spletno nasilje.

V spletni učilnici je na voljo tudi nekaj primerov kviza, s katerimi lahko učenci preverijo svoje znanje in se spoznajo s spletno platformo Kahoot!. Do njih dostopate s klikom na gumb »Kahoot! izziv«.

Gradiva bodo na voljo do dneva kviza, četrtka, 16. 2.

Moderator kviza bo Sašo Stare!

Dogodek bo združeval pravo mero izobraževanja, novih informacij in zabave. Učence bo skozi kviz vodil stand up komik in voditelj Sašo Stare, ki bo poučnim vsebinam dodal kanček humorja in poskrbel, da si bodo otroci naučeno tudi zapomnili.

Priprava mobilni telefonov bo potekala v torek, 14. 2. 2023 (imejte s seboj svoje mobilne naprave, če jih imate).

KVIZ BO V ČETRTEK, 16. 2. 2023 OB 11.00 (4. učna ura).

Lep pozdrav in vso srečo pri nabiranju znanja!

Osnovna šola Zagradec, A1 in Zavod Varni internet