Šola v naravi – Medvedje Brdo, 4. razred

Ponedeljek, 6. 11. 2023

Po nastanitvi v sobah smo se sprehodili po okolici doma Medved. Sledilo je okusno kosilo. Ponedeljkovo popoldne je bilo prepleteno s čarobnostjo vesolja. Zaključili smo ga z večernim sprehodom z lučkami in pogledom v zvezde.

Torek, 7. 11. 2023

Prebudili smo se v prečudovito, sveže torkovo jutro. Po jutranjem razgibavanju, zajtrku in urejanju sob je sledil jutranji sestanek. Razdeljeni v dve skupini smo začeli delovno dopoldne. Ogledali smo si proizvodni proces na žagi, raziskovali gozd in življenje v njem. Sledilo je kosilo in kratek, vendar sladek, popoldanski počitek.

Popoldne smo se vsi skupaj odpravili na pohod v dolino reke Piklce. Po večerji in ustvarjalni delavnici je sledil zaslužen nočni počitek.

Sreda, 8. 11. 2023

Sredino dopoldne je bilo zelo delavno. Razdeljeni v dve skupini smo spoznavali in utrjevali znanje o orientaciji ter se preizkusili v plezanju na plezalni steni pred domom Medved. Teoretični del o orientaciji smo popoldne preizkusili še v praksi in se po kosilu podali na orientacijski pohod. Popoldne smo se zabavali ob družabnih igrah. Večer pa so nam učiteljice popestrile z reševanjem letečega kviza, kjer smo se razgibali in zelo zabavali. Sledil je zaslužen počitek.

Četrtek, 9. 11. 2023

Četrtkovo dopoldne smo preživeli razdeljeni v dve skupini. Predajali smo se energijam okrog nas ter se preizkušali v kuharskih veščinah. Skuhali smo zelenjavno obaro z drobnjakovimi cmočki, vahče – kruh, ki so ga včasih pripravljali za praznik vseh svetih ter pripravili okusno sladico. Popoldne smo spoznavali in se preizkušali v pastirskih igrah. Večer smo zaključili s plesom in zabavo.

Kljub temu, da smo se imeli v šoli v naravi lepo, se veselimo petkovega prihoda domov.