Šola v naravi CŠOD Burja – 7. r

Projektni teden: Dobro jem, malo migam, super sem! (7. a in 7. b)

1. in 2. dan

Pa smo jo le dočakali, letošnjo šolo v naravi. Malo drugačnega pouka se udeležuje 33 sedmošolcev (žal je kar nekaj sošolcev čez vikend zbolelo, vse zelo pogrešamo).

Prvi dan smo se najprej namestili v sobe, imeli dobro kosilo, popoldne pa so nas učitelji CŠOD razvrstili v 3 skupine. Vsaka skupina bo vsak dan imela različne aktivnosti.

V torek smo se v prvi skupini najprej opremili s pametnimi urami, ki so nam beležile srčni utrip, prehojene kilometre, idr., saj smo se odpravili do Pirana.

Z drugo skupino smo obiskali ekološko kmetijo, kjer smo si ogledali nasad oljk in degustirali oljčno olje. Popoldne smo se naučili očistiti sardele, ki smo jih nato spekli na žaru. Njami, so bile dobre :-).

V tretji skupini smo sestavljali “krožnik” duševnega zdravja – spoznavali smo, kaj vse je v življenju pomembno, da se dobro počutimo.

In naš prosti čas? Veliko smo zunaj, igramo odbojko in namizni tenis, se družimo, igramo družabne igre. V ponedeljek smo si nekateri ogledali del nogometne tekme, v torek pa smo imeli filmski večer.

Veselimo se naslednjih dogodivščin.

Vsem pošiljamo lep morski pozdrav.

3. in 4. dan

Še dva dneva v šoli v naravi smo se lepo imeli. Vreme smo imeli krasno, veliko je sicer pihala burja, danes pa smo ves dan preživeli v sončnem vremenu.

Skupine so med seboj zamenjale dnevne aktivnosti, tako smo vsi šli po enkrat v Piran (Malo migam), obiskali ekološko kmetijo z oljkami in imeli piknik (Dobro jem), ter se seznanjali z aktivnostmi za duševno zdravje in dobro počutje (Super sem). Popoldne in zvečer smo gledali nogomet, igrali odbojko pod reflektorji.

Naš “krožnik” dobrega počutja smo nadgradili s skupnimi zabavnimi aktivnostmi v četrtek zvečer. Prijetno utrujeni smo zaspali z mislijo, da se v petek vračamo domov.

5. dan

V petek smo imeli orientacijski pohod. Razdelili smo se v 6 skupin in odšli na pot po navodilih.

Na poti smo imeli tudi naloge, ki so se nanašale na vsebine preteklega tedna. Vsi smo uspešno zaključili pohod in se pravočasno ter varno vrnili nazaj v CŠOD.

Za slovo in v zahvalo smo učiteljem Lili, Jasni, Evi, Nevi, Matjažu, Leonu ter kuharjem in čistilki zapeli našo zagraško himno.

Sedmošolce smo v letošnji šoli v naravi spremljale učiteljice Darja, Silvia in Darja, ki smo skrbele tudi za fotoutrip celotnega tedna.