Obiskal nas je igralec Gojmir Lešnjak – Gojc

11. maj 2023 nam bo za vedno ostal v spominu, saj smo na naši šoli gostili Gojmirja Lešnjaka – Gojca, umetnika tisočerih talentov.

Gojmir Lešnjak je gledališki in filmski igralec, režiser, voditelj TV-oddaj, glasbenik in še bi lahko naštevali. Poznamo ga predvsem po vlogi Cvetota v TV-seriji »Naša mala klinika« in po vlogi ravnatelja v TV-seriji »Gospod profesor«, njegovo odlično igro pa smo lahko občudovali tudi v mladinskem filmi »Košarkar naj bo«.

Prijetna urica druženja z njim je minila, kot bi trenil. Gojc nam je najprej pokazal dve vaji za igralsko ogrevanje, nato pa je odgovarjal na vprašanja naših mladih novinark. Našega gosta smo sprejeli odprtih rok, še posebej pa so se nam v spomin vtisnile njegove besede, ki še dodatno potrjujejo, da je človek z velikim srcem. Njegove največje vrednote so poštenost, strpnost in tolerantnost. Zaupal nam je, da ga je disleksija v otroštvu zelo zaznamovala in da je izredno hvaležen ljudem, ki so ves čas verjeli vanj in ga spodbujali, naj razvija svoj igralski talent.

Zapisali: učenci izbirnega predmeta šolsko novinarstvo