Arhivi Kategorije: PROJEKT – DDK

Uporaba interaktivnega zaslona

Na delavnici smo se naučili praktično uporabo interaktivnega zaslona. Ker je zaslon povezan v internetno omrežje, ga lahko neposredno uporabimo za dostop do spletnih vsebin kot so fotografije in videoposnetki. Omogoča nam tudi povezavo z datotekami v Onedrivu in poenostavljeno prijavo vanj preko mobilne aplikacije.

Vsebine, ki jih pišemo na interaktivni zaslon lahko shranjujemo na USB spominski medij ali neposredno v One-drive.

Zapisal: Lovro Ulcej

Delavnici Excel in Word za učitelje

V dveh delavnicah, 13. 4. in 19. 4. 2023, so se učitelji spoznavali z uporabo Excela in nekaj tudi Worda.

Predstavljeni so bili lastni primeri uporabe Excela. Izdelali in oblikovali so tabelo, razvrščali podatke po kriterijih, jih filtrirali. Besedilo so tudi pretvarjali v stolpce. 

Seznanili so se z nekaterimi funkcijami v Excelu, uporabljene so bile funkcije samodejnega seštevanja, računanja povprečja, odstotkov, štetja podatkov, ipd. Izdelali so še graf in ga oblikovali. Tabelo in graf so prekopirali v Word ter ju po želji dodatno oblikovali.

Naučili so se tudi zapisati matematično enačbo, itd.

Vse v zvezi z Excelom in Wordom se je sproti samostojno preizkušalo na vnaprej pripravljenih primerih.

Izvajalka delavnice:

Darja Strah, članica projektnega tima DDK

Ustvarjanje gradiv s Canvo

V torek, 20. 12. 2022, so se učitelji udeležili delavnice v sklopu projekta DDK. Spoznali so osnove programa Canva in se preizkusili v izdelovanju plakatov, učnih listov, voščil… Učitelji so bili nad delavnico navdušeni in že pridno ustvarjajo svoje izdelke.

Nekaj primerov lahko vidite spodaj.

Zapisala: Neja Zaplotnik