KONTAKT

Računovodstvo: racunovodstvo@sola-zagradec.si
Ravnateljica: ravnatelj@sola-zagradec.si

TELEFONSKE ŠTEVILKE:

  • zbornica: 01 620 74 00
  • ravnateljica: 01 620 74 01
  • svet. služba: 01 620 74 03
  • kuhinja: 01 620 74 02
  • računovodstvo: 01 620 74 16
  • tajništvo: 01 620 74 15 – ODJAVA OBROKOV

Prehrana

Odjava obrokov

Vodja šolske prehrane

Abeceda odličnosti

Hkrati s pristopom k projektu Rastoče knjige, leta 2014, smo pristopili k oblikovanju Abecede odličnosti, ki jo razvijamo po ideji mojstrstva in etike ge. Marije Gabrijelčič.

Tisto, kar je bilo našim učenkam in učencem pomembno, smo na OŠ Stična in njenih podružnicah poskušali zajeti v obliki abecede. Pa vendar ta abeceda ni kar tako, sestavili so jo naši učenci, brez pomoči odraslih. Na posamezno črko abecede smo spraševali po vrednotah, ki so jim pomembne. Najbolj pogosto pojavljene predstavljajo našo abecedo odličnosti. In kot zanimivost, kaj je bilo pred dvema letoma našim učencem pomembno: aktivnost, družina, poštenje, iskrenost, ljubezen, prijateljstvo, veselje, zdravje, življenje… In če so vse to vrednote učencev šole, ki je imela v tistem trenutku 1030 otrok, potem je to velika sporočilna vrednost za vse nas odrasle in odraz tistega po čemer hrepenijo. Prepričan sem, da bi se pod njih podpisali tudi odrasli.

Abeceda se bo z leti dopolnjevala. Mlade pa bomo z miselnimi vzorci vodili po njej.

To je naš pristop vzgoje mladine za jutri. Poskrbimo za njihovo duhovno in intelektualno rast, do katere moramo biti s pravo mero presoje zahtevni, saj le tako lahko naredijo korake naprej in ne obstanejo v času in prostoru. Brez zahtevnih nalog se mladina ne razvija. In naj razvija svoje poti. Potrudimo se le, da jih usmerjamo naprej. Potrebne so smele poteze.

ravnatelj Marjan Potokar