SPREJEM PRVOŠOLCEV NA OŠ ZAGRADEC

V četrtek, 1. septembra 2022, smo na OŠ Zagradec pripravili prireditev ob sprejemu prvošolcev. Prvošolce in njihove starše je pozdravil pomočnik ravnateljice Andrej Oberstar. Obiskala in nagovorila nas je tudi direktorica občinske uprave dr. Andrejka Miše Glavič. Pripravili smo kratek kulturni program. Nastopili so učenci matične šole s plesom, petjem, z deklamacijo in igro.

Po koncu prireditve je vzgojiteljica prvošolce pospremila v njihovo učilnico, razredničarka pa je nagovorila starše. 19 prvošolcev je bilo navdušenih nad čudovitim sprejemom.

Znanje prihaja skozi vsa vrata, le odpreti jih je treba. Naj bodo vrata znanja v tem šolskem letu vsem na stežaj odprta.

Zapisali: Neja Zaplotnik in Mojca Pustovrh

                         

 

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA PODRUŽNIČNI ŠOLI KRKA

Četrtek, 1. september 2022, je bil za 16 učencev na Podružnični šoli Krka prav poseben dan. Postali so namreč čisto pravi šolarji. Pozdravili so jih vodja Podružnične šole Krka Tončka Rajer, ravnateljica OŠ Zagradec Barbara Maver in podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Vsi so jim namenili nekaj spodbudnih besed in jim zaželeli čudovito in igrivo šolsko leto. Za kulturno popestritev so poskrbeli vsi učenci in učenke PŠ Krka.
Prvošolci so s skokom čez vrvico dokazali, da zmorejo postati učenci naše šole. Za svoj pogum so prejeli pohvalo in rutico. Potem so se odpravili v razred, kjer so se posladkali z malico. Nato pa so z rumeno rutico okrog vratu in nasmehom na obrazu srečni pohiteli v objem staršev.

Katja Godec

 

 

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA PODRUŽNIČNI ŠOLI AMBRUS

Poletje se počasi poslavlja, v naše kraje bo prišla jesen in z mesecem septembrom se je začelo novo šolsko leto.
Zjutraj smo se v šoli zbrali učenci in učiteljice. Bili smo dobre volje, polni počitniških spominov in tudi pričakovanj. Ponovili smo program za naših sedem prvošolčkov, ki smo jih skupaj z njihovimi starši veselo pričakali ob 11. uri. Na prazničnem sprejemu sta se nam pridružili ga. ravnateljica, Barbara Maver in direktorica občinske uprave, ga. Andrejka Miše Glavič.
Po ogledu plesnih in pevskih točk so prvošolci slavnostno skočili v učilnico 1. razreda. Prejeli so diplome in rumene rutice ter postali čisto pravi šolarji.
Tako se je ustvaril, v nizu mnogih, še en prvi šolski dan za učence, učiteljice in starše prvošolčkov v naši učilni zidani v Ambrusu.

Zapisala: Nataša Švener Škrajnar, vodja PŠ Ambrus