Intervju  s pisateljico Ivanko Mestnik

V petek, 21. 5. 2021, smo v 5. bZ imeli intervju s pisateljico Ivanko Mestnik. Povedala nam je vse, kar smo želeli vedeti. Zdelo se nam je kot, da je govorila s srcem. Meni je bil intervju zelo všeč. Še bolj me je spodbudila, da imam našo državo in naš jezik rada. Zdaj vem, da je naša država Slovenija najlepša in najbolj poraščena z gozdovi. Ima tudi lepe reke: velike, majhne, ozke in široke. Pisateljica nam je zaupala, kateri sta njeni najljubši knjigi od teh, ki jih je napisala. Knjiga Izlet na modri planet je žalostna, a hkrati poučna, saj pove, da moraš sprejeti, kar se v življenju zgodi. Tako je morala tudi gospa Ivanka sprejeti, da bo njena vnukinja taka, kot je – posebna.

Izvedeli smo, da je napisala okoli 30 knjig, kar je veliko. Zelo mi je bilo všeč, da je prišla.

Marija Žgajnar, 5. bZ

Intervju z Ivanko Mestnik se mi je zdel zelo poučen, saj je povedala veliko stvari o svojem življenju. Všeč mi je bilo tudi to, da je snov za svoje knjige črpala iz resničnih dogodkov. Tako je nastala tudi knjiga Izlet na modri planet.

Monika Uršič, 5. bZ

Pisateljica nam je razlagala o stvareh in dogodkih iz starih časov, kar se mi je zdelo zelo zanimivo. Poudarila je, da so knjige pomembne. Spodbudila nas je, da  se odločimo, da postanemo pisatelji.

Aljaž Amon, 5. bZ

Intervju z Ivanko Mestnik mi je bil zelo zanimiv, saj sem izvedela veliko novega. Mislila sem, da vem o reki Krki vse, a se ugotovila, da se motim. Medtem ko je pisateljica govorila, sem njene besede kar požirala. Odločila sem se, da bom vse knjige, ki jih je gospa Ivanka napisala, prebrala. Zdaj imam tudi večjo željo do pisanja knjig. Ko je bilo konec intervjuja, sem bila žalostna, saj sem hotela še kaj izvedeti o njej.

Nina Rajer, 5. bZ

Meni je bilo zelo lepo. Med njenim pripovedovanjem sem zelo uživala. Zanimivo mi je bilo, da si je želela postati učiteljica. Vesela pa sem tudi, ker je postala pisateljica.

Žana Zaletelj, 5. bZ

V petek mi je bilo res všeč. Naučila sem se veliko o času, ko je bila Ivanka Mestnik še otrok. Pripovedovala nam je o svoji družini. Rekla je, da jih je bilo 12 skupaj s starši, otrok je bilo deset. Ona je bila rojena deveta. Povedala je, da sta bili in še vedno sta njeni najljubši knjigi Izlet na modri planet in Grenki kruh. Bila sem zelo vesela tega intervjuja. Bilo je res poučno in zabavno.

Tinkara Globokar, 5. bZ