Drugi dan bivanja v CŠOD smo pričeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku je sledilo delo v skupinah.

Učenci 8. aZ so si najprej ogledali Power-Point predstavitev na temo Dan slovenske hrane in se z razredničarko pogovarjali o pomenu vsakodnevnega zajtrkovanja za naše zdravje, nato pa so pripravili skeč za zaključno večerno prireditev. Sledilo je še sproščanje v telovadnici, v kateri so se pomerili v rokoborbi in igrali namizni tenis. Učenci 8. bZ so si medtem ogledali naravni rezervat Zelenci. Narava jim je postregla s prelepimi pogledi na okoliške gore. O Zelencih so se učenci naučili veliko novega. Izvedeli so, da tam izvira Sava Dolinka in da je to zelo raznovrsten ekosistem. Osmošolci iz PŠ Višnja Gora so spoznavali Triglavski narodni park.

Po kosilu in enournem počitku smo se znova lotili dela. Ajevci so odkorakali proti naravnemu rezervatu Zelenci, bejevci so spoznavali Triglavski narodni park, njihovi vrstniki iz Višnje Gore pa so se pripravljali na zaključni večer.

Pred večerjo smo si v okviru sheme šolskega sadja privoščili še svežo zelenjavo in sadje, po večernem obedovanju pa sta sledila zaključna prireditev in ples.

Učenci in učenke ter učiteljici Suzana in Nataša