V četrtek, 17. oktobra 2019, je učence 6.–9. razreda PŠ Zagradec obiskal prekmurski igralec Gorazd Žilavec, ki se poleg igranja v SNG Drama Maribor ukvarja tudi s sinhronizacijo risanih filmov, sodeluje v številnih zabavnih oddajah na RTV Slovenija ter igra v filmih in televizijskih nadaljevankah. Med našimi učenci je najbolj poznan kot Beno iz igrane televizijske serije »Lepo je biti sosed«.

Najprej nam je pokazal nekaj igralskih ogrevalnih vaj, med katerimi smo si dodobra razmigali obrazne mišice, nato pa so se naši pogumni prostovoljci prelevili v improvizatorje ter odigrali prekmursko izvedbo Rdeče kapice, ob kateri smo se nasmejali do solz.

Prijetna urica druženja z Gorazdom Žilavcem je minila, kot bi trenil, naši učenci pa so dokazali, da so izvrstni igralci in da jih morda v prihodnosti čaka bleščeča igralska kariera.

Na koncu so mu fantje razkazali našo šolo, nad katero je bil popolnoma očaran. Rekel nam je, da je to najlepša šola, kar jih je bil kdaj obiskal, na kar smo še posebej ponosni.

 

Zapisale: Maja, Ana in Natalija, učenke 8. aZ