Turizmu pomaga lastna glava – projekt turistične zveze Slovenije za spodbujanje turistične dejavnosti med mladimi

Učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja smo se prijavili na natečaj z naslovom Turizem in kultura. Predstavitev in tekmovanje turističnih nalog je potekalo v četrtek, 22. marca, v Mercator centru Trebnje. Pripravili smo družabno igro z imenom kultivity in obiskovalce na stojnici preko vprašanj in nalog seznanjali o turistični in kulturni pestrosti naših krajev. Predstavili so tudi novost v turistični ponudbi naših krajev: krožno pot po poteh  nadaljevanke Reka ljubezni. Otroci so se lahko preizkusili v igri spomin z motivi občine Ivančna Gorica.

Naša stojnica je bila dobro obiskana, učenci pa so se izkazali s suvereno predstavitvijo, sproščenostjo in komunikativnostjo. Učenci 8. razreda PŠ Zagradec: Karin, Maša, Leja, Žan, Sara, Špela, Sindi, Anja in Laura so na tekmovanju dosegli bronasto priznanje. Povejmo pa še, da so imeli na predstavitvi in tudi pri pripravi turistične naloge, močno podporo sedmošolk: Anje, Maruše, Sare, Ajde, Nike, Maje, Patricije in Nine.

Turistični ekipi čestitamo za prizadevnost in doseženo priznanje, za pomoč pa se zahvaljujemo OŠ Stična, PŠ Zagradec, občini Ivančna Gorica, zavodu Prijetno domače, krajevni skupnosti Krka in društvu podeželskih žena Lisičke iz Zagradca.

 

Dragica Šteh in Jožefa Zajec