TEDEN OTROKA NA PŠ ZAGRADEC

Letošnji teden otroka je potekal od 2. do 8. oktobra. Osrednja tema pa je bila »POVABIMO SONCE V ŠOLO«.  Sonce nas je malo hecalo, a vendarle ne toliko, da ne bi mogli izvesti vseh aktivnosti, ki smo si jih učiteljice zamislile.

Letos je bilo na razredni stopnji PŠ Zagradec še posebej veselo in družabno, saj so se nam pridružili tudi učiteljice in učenci PŠ Ambrus.

Začeli smo že v ponedeljek. Dan  je bil namenjen druženju in igranju. Učenci so v šolo prinesli družabne igre, povabili prijatelje in se skupaj igrali.

Torek je bil likovno in ustvarjalno obarvan. Ustvarjali smo na temo Jesen in okrasili naše šolske panoje s čudovitimi gobicami, ježki in polžki. Seveda niso manjkala niti sadna drevesa s čudovitimi jesenskimi sadeži in listi. Pod kupom buč in listja pa so se skrivali nagajivi škratki.

Sreda je bila namenjena našim najmlajšim – prvošolcem. Obiskali smo vrtec v Zagradcu. Vzgojiteljice in otroci  so nas  prijazno sprejeli in prvošolci so se lahko za hipec vrnili v brezskrbno vrtčevsko obdobje.

Četrtek je bil dan, ko smo preizkusili našo vzdržljivost in se odpravili na pohod.  Ta dan smo bili še posebej hvaležni, da je bilo sonce na naši strani. Prijetno utrujeni smo se vrnili v šolo.

Zadnji dan je bil Kino dan. Kot da bi sonce vedelo, nam je poslalo dežne kaplje. Prijetno utrujeni od celega tedna smo se udobno namestili na blazine in si ogledali risani film.

Zapisala Mateja Oberstar