Dobro smo zaključili šolsko leto se je 23. junija slišalo po šolskih hodnikih na PŠ Zagradec. Vmes je zaigrala harmonika, po učilnicah se je razlegal smeh in pripravljala so še številna drobna presenečenja. Ampak zadnji šolski dan je imel tudi svoj urnik. Najprej smo odšli v kulturni dom, kjer smo s kratko proslavo obeležili zaključek pouka in se spomnili na praznovanje dneva državnosti. Zapeli smo slovensko in evropsko himno, mladinski pevski zbor se je predstavil z dvema pesmima, vodja šole Slavka Nahtigal pa je v slovo šolskemu letu in v pozdrav počitnicam povedala nekaj spodbudnih besed. Velik aplavz so si prislužili tudi dobitniki srebrnih priznanj, ki jih je bilo na PŠ Zagradec letos kar veliko. Drugo leto pa – evo, drugo leto stavimo na zlato! Je pa res, da bi si eno veliko zlato priznanje prislužili naši učenci, ki ustvarjajo v gledališki skupini Ambrus. Pod mentorstvom Maje Tratar so ustvarili vrhunsko avtorsko predstavo z naslovom #Mularija. Zabavni, domiselni, poučni prizori iz življenja naših družin, predvsem pa prikaz notranjega sveta naših najstnikov so skoraj sto osemdeset glavo občinstvo dobro uro držali v napetosti in pričakovanju. Sledil je bučen aplavz in seveda želja, da bi vsi skupaj tudi drugo leto skupaj premikali meje mogočega, premagovali stopnice v osvajanju znanja in ustvarjali nepozabne spomine za prihodnost.

Potem so odpeljali zadnji avtobusi, glas harmonike je šel čez polja zorečega žita, mi pa smo za hip tiho obsedeli v naši svetli zagraški zbornici. Rahlo utrujeni seveda. A z neizmerno mehkim občutkom pri srcu. Hvala za s srčki porisane table, za okrašene avtomobile, za drobne pozornosti, pesmi, vrisk veselja in prisrčne objeme.

Imejte fantastične počitnice, naberite polne košare dogodivščin, prepevajte, plešite na domačih veselicah, imejte najboljše piknike na domači terasi, osvajajte vrhove vseh vrst in se jeseni varno vrnite domov, no … v vašo in našo zagraško šolo.