Učenci izbirnega predmeta šolsko novinarstvo in literarni klub so bili v šolskem letu 2016/2017 zelo aktivni.

 

Najprej so spoznali osnovne novinarske žanre in literarne zvrsti, nato pa so se pod mentorstvom učiteljice Nataše Rebec Lukšič prelevili v prave novinarje in literate ter vestno sodelovali pri pripravi in izdaji Deteljice, šolskega glasila PŠ Zagradec.

 

Na PŠ Zagradec smo gostili čebelarja Ivana Janeza Rošlja, ki nam je podrobneje predstavil delo čebelarja, obiskal pa nas je tudi Gregor Trebušak, urednik informativne oddaje Svet na Kanalu A. Sodelovali smo na prvoaprilskih sobotnih delavnicah na temo: Virsko mesto – Po sledeh Virne, kneginje Virske, obiskali pa smo tudi naše najmlajše – otroke Vrtca Sonček, ki smo jim prebirali pravljice.

 

Na poučni ekskurziji smo si ogledali prostore POP TV-ja, A-kanala ter Radia 1, Radia Ekspres in Radia Zeleni val, kjer smo si nabrali novih novinarskih veščin. Pred obiskom Radia Ekspres smo sestavljali jingle, ki smo jih nato prebrali v pravem radijskem studiu.

 

Plod našega trdega dela je druga številka Deteljice, šolskega glasila PŠ Zagradec, ki smo jo objavili na spletni strani PŠ Zagradec.

Mentorica: Nataša Rebec Lukšič, prof.