V petek, 21. 4. 2017, je na naši šoli v Zagradcu potekala Noč knjige. Tega dogodka so se udeležili učenci in učenke z matične šole, PŠ Krka, PŠ Višnja Gora in seveda naše šole – PŠ Zagradec.

Okoli 19.00 ure, smo se učenci in učitelji zbrali v šoli. Najprej nas je pričakal ravnatelj z govorom, nato pa še knjižničarka s krajšo predstavitvijo tega dogodka. Seveda smo po koncu uvoda vsi nestrpno pograbili prtljago in se zapodili po stopnicah, da bi ja dobili najboljši prostor v knjižnici. Razpakirali smo, nato pa je sledil krajši pogovor o tem, katero knjigo bomo brali in zakaj smo se zanjo odločili. Slišali smo naslove različnih knjig in nedvomno je kdo od nas dobil idejo za branje. Potem smo se razdelili v delavnice. Večina se nas je odločila za tiho branje. Imeli smo tudi krasno večerjo, s katero so nas postregli kuharji, in sicer testenine z mesno omako ter solato. Po obroku smo se vrnili v knjižnico in nadaljevali branje. Ko je bila ura 23.00, so se nekateri učenci odpravili spat, tisti pa, ki smo imeli še nekaj energije, smo brali pozno v noč.

Zjutraj nas je pričakal zajtrk v jedilnici in starši pred šolo. Mislim, da se nas bo večina tega dogodka udeležila tudi naslednje leto.

 

Maša Žnidaršič, 7.bZ