V sredo, 18. 1. 2017, smo imeli učenci 7., 8. in 9. razreda zimski športni dan. Eni učenci so šli smučat, drugi pa na pohod.

POHOD

V šoli smo zjutraj vzeli malico, se prešteli in odšli na pohod. Spremljale so nas štiri učiteljice. Pot nas je najprej vodila skozi Češnjice in nato do rimske ceste. Bilo je kar veliko snega in nizke temperature. Med potjo po gozdu smo se kepali, nasmejali in imeli prav fino. Na Kitnem vrhu smo šli tudi mimo oslička, ki smo ga nekateri tudi malo pobožali. Na končni postaji kombija smo se ustavili in pojedli malico, ki je že prav pošteno prijala. Tudi tukaj smo se kepali. Bilo je prav zabavno. V Gabrovki so učiteljice ugotovile, da imamo še veliko časa in smo se odpravili nazaj proti gozdu na rimsko cesto. To je bilo spet zabave in kepanja. Po štirih urah pohoda smo se prijetno utrujeni vrnili v šolo. Eni smo bili tudi malo mokri od snega. Nekateri so odšli na kosilo, potem pa smo počakali na prevoz domov. Bil je res čudovit zimski dan.

Danica Koželj in Nadja Pavčič, 7.aZ

SMUČANJE

Takoj po 8. uri zjutraj nas je avtobus odpeljal proti smučišču Cerkno. Spotoma smo se ustavili še v Višnji Gori in pobrali še tamkajšnje smučarje. Obuli smo se v smučarske čevlje, pojedli malico in odšli na prvo štirisedežnico Počivalo. Na vrhu smo se še razgibali (ogreli) in začeli s smučanjem. Sledilo je kosilo. Le kaj smo jedli? Hmm… pomfri, kaj pa drugega. Po kosilu smo še smučali in po koncu spet odšli z avtobusom domov. V Zagradec smo prispeli približno ob 18.00. Bili smo zelo utrujeni, a je bilo prav fino, saj smo se zabavali in imeli odlično.

Alja Miklič in Tjaša Meglen, 7.aZ