V petek, 6. maja, smo se učenci 8. a in 8. b z učitelji spremljevalci odpravili v deželo suhe robe. Najprej smo se ustavili v Rokodelskem centru v Ribnici, kjer smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina si je najprej ogledala Ribniški muzej, v katerem sta dve stalni zbirki (rokodelstvo in suhorobarstvo), nato pa smo se pod mentorstvom izkušene gospe lotili pletenja malih košaric z vrbovimi vejami. Druga skupina pa se je najprej lotila izdelovanja ličnih košaric, nato pa se še sprehodila po Rokodelskem centru in si ogledala tamkajšnjo razstavo o suhorobarstvu in rokodelstvu.

Po delavnicah se je prilegla malica, nakar smo se z vodičko in učitelji odpravili do bližnjega Ribniškega gradu in v grajskem stolpu prisluhnili posnetku čarovniškega procesa. Tam smo izvedeli, je bilo na Slovenskem kar nekaj odmevnih čarovniških procesov, ki pa so se končali z ukazom Marije Terezije.

Na poti domov smo se ustavili še na Rašici pri Velikih Laščah, kjer smo prisluhnili zanimivi pripovedi o Primožu Trubarju in njegovem delu ter si ogledali mlin in Trubarjevo domačijo.

KD Ribnica in Raščica, 8. razred