Dvanajst devetošolcev OŠ Zagradec nas je v mesecu aprilu obiskalo štajersko prestolnico Maribor. Med vikendom smo ga v družbi in spremstvu dveh učiteljic angleščine natančno raziskali.

V petek po pouku smo se z vlakom odpeljali do Maribora. Bivali smo v udobnem hostlu v starem središču mesta. Po namestitvi smo odšli na večerjo v dobro picerijo, temu pa je sledil kratek večerni sprehod po centru. Občudovali smo osvetljene mestne trge in stavbe ter reko Dravo, po kateri so plavali labodi.

Angleška ekskurzija v Maribor - Londibor 2022

Naslednji dan smo v neurju hodili po mestu, si ogledovali najrazličnejše znamenitosti in jih drug drugemu v slogu turističnih vodičev predstavljali v angleščini. Kosilo in prosti čas smo zaradi slabega vremena preživeli v nakupovalnem centru Europark, kjer smo se najedli, posušili in ogreli. Popoldne smo se sprehodili še po mestnem parku. Med drugim smo obiskali Akvarij-terarij, v katerem imajo veliko zbirko rib, kač in drugih plazilcev.

Zadnji dan smo se z vzpenjačo povzpeli na Mariborsko Pohorje, kjer nas je pričakal novozapadli sneg. Nedelja je bila sončna, zato smo lahko uživali v prelepem razgledu na Maribor in okolico. Popoldne smo prosti čas izkoristili za kosilo, za posladek pa sta nam učiteljici »častili« sladoled. Na koncu je sledila še večurna vožnja z vlakom domov. Na ekskurziji smo se imeli lepo in ta izkušnja nam bo ostala v lepem spominu.

Zala Vrhovec, 9. a