V četrtek, 21. 4. 2022, je v Zbiljah, ob Zbiljskem jezeru, potekalo državno prvenstvo v šolskem ekipnem krosu za osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom in srednje šole.

Šolski ekipni kros 2022 v Zbiljah

Učitelji športa smo na podlagi rezultatov atletike določili ekipo učencev od 2. do 9. razreda, ki je odpotovala v Zbilje. Šlo je 43 učencev iz matične šole, PŠ Krka in PŠ Ambrus.

Šolski ekipni kros 2022 v Zbiljah

Na velikem športnem dogodku, ki ga je organizirala Atletska zveza Slovenije, je sodelovalo več kot 1000 tekmovalcev iz vse Slovenije. Prisotni so bili tudi najboljši slovenski atleti, med katerimi je bilo najbolj zveneče ime slovenska državna prvakinja in finalistka olimpijskih iger v Tokiu v teku na 3000 m z zaprekami Maruša Mišmaš Zrimšek.

Šolski ekipni kros 2022 v Zbiljah

Tekmovanje je potekalo v lepem vremenu in razmere so bile odlične za tek. Vsi učenci naše šole so odtekli po svojih zmožnostih in, najpomembnejše, prišli domov brez večjih poškodb.

Šolski ekipni kros 2022 v Zbiljah

Dosegli smo tudi zelo lepe rezultate. Najboljše rezultate smo dosegli pri učencih 2. razredov, saj smo imeli zmagovalca Oskarja Perparja, 10. mesto Janika Brulca in 13. mesto Matevža Vrhovca. Omeniti velja še Tijo Globokar iz 4. razreda, ki je dosegla 4. mesto in Lano Plut s 5. mestom med učenkami 7. razredov v državi.

Rezultati so prikazani spodaj. Poleg rezultatov posameznikov je kros štel tudi za ekipne rezultate med istimi letniki rojstva in vseekipni rezultati med šolami.

Šolski ekipni kros 2022 v Zbiljah