Učenci OŠ Zagradec in OŠ Stična na pohodu na Mrzlico.

V soboto, 26. 3. 2022, smo se s planinskim krožkom učencev OŠ Zagradec in PŠ Krka odpravili na 3. planinski pohod v tem šolskem letu. Tokrat smo se povzpeli na Mrzlico. Pohod smo izvedli skupaj z učenci OŠ Stična. Interesna dejavnost vključuje učence od 2. do vključno 5. razreda. Poleg njih gredo z nami tudi najbolj pridni učenci višjih razredov, ki so že bolj izkušeni planinci.

Kar 65 pohodnikov s spremljevalci in planinskimi vodniki Planinskega društva Polž Višnja Gora smo bili na avtobusu na poti proti Zasavju že pred sedmo uro zjutraj. Polni pričakovanj smo se med vožnjo pogovarjali o pohodu, ki nas je čakal, in bili veseli, da je z nami »sodelovalo« tudi vreme. Bil je pravi spomladanski dan, topel in brez oblačka.

Mrzlica je odlična planinska točka na višini 1122 m. Imenujejo jo tudi Knapovski in savinjski Triglav. Širše področje Mrzlice je razglašeno za krajinski park, saj se ponaša z bogatim in raznolikim rastlinstvom. Nekaj minut hoje pod vrhom se nahaja velik planinski dom, pod njim so številna igrala in klopi. Zaradi svoje višine je Mrzlica razgledna gora, najlepši pogled pa se odpre na Savinjsko dolino in hribovja, ki jo obdajajo.

Okoli 16. ure smo se vrnili domov ravno prav utrujeni. Komaj čakamo naslednji pohod!

Mentorji planinskega krožka OŠ Zagradec in OŠ Stična.